27 Eylül 2013 Cuma

Logo & Avatar

 Bugüne kadar bir çok hobi amaçlı grafik çalışmalarım oldu. Hiç birinden ticari bir kazanç elde etmedim, etmeyide düşünmedim. Bunlar amatör ruhla yapılmış eğlencesine eserlerdi.Geçmişten bugüne kadar yaptığım ve halen kayıtları elimde duran bazı çalışmalarımı sizlerle de paylaşmak istedim.

 

24 Eylül 2013 Salı

31. Altın Joystick Ödülleri

 Geçen sene 30.su düzenlenen Golden Joystick Awards ödüllerinde En İyi Online Oyun dalında 1. olan World of Tanks bu senede bu ödüle gözünü dikti.


 31.si düzenlenen G.J.A. da WOT tekrar aday oyunlar arasında yer alarak bu ödülü arka arkaya 2. kez kazanmak için bizlerden desteğimizi talep ediyor.
 Kuşkusuz geçen sene olduğu gibi bu senede firma oyun severleri verdikleri desteğe kayıtsız kalmayacaktır.

World of Tanks a bu sene de destek vermek için bu linke tıklayarak seçiminizi yapabilirsiniz.

20 Eylül 2013 Cuma

112

 Wargaming tarafından deneyip sizlere izlenimlerimizi aktarmamız için bir süreliğine verdiği bir diğer tankımızda yeni Çin Premium Ağır Sınıf Tank olan 112. Gönül isterdiki IS6 ile kıyaslayayım ama elimde IS6 olmadığı için yalnızca tank hakkında görüşlerimi yazacağım ve bir başka tank ile kıyaslayamayacağım. Neyse konumuza dönelim, işte 112.




17 Eylül 2013 Salı

T-34-3

 Wargaming tarafından test edip görüşlerimizi siz değerli Türk WOT oyuncularına aktarmamız için 7 günlüğüne verilen bu Çin Seviye (tier) 8 Orta sınıf Premium Tank olan T-34-3 hakkındaki kişisel tespit ve görüşlerim bakalım wargaming in hoşuna gidecek mi?




5 Eylül 2013 Perşembe

8.9 Yeni Alman Tank Avcıları



  8.9 versiyonuyla birlikte seviye (tier) 4 den itibaren yeni bir tank avcısı ağacımız olacak. Bunlar arasında en dikakt çekici olanı ise seviye 10 olan (auto-loader) otomatik yükleyicili olacak olan Waffentrager E-100 gibi gözümetedir, fakat bunun topunu değiştirebileceklerini ifade ediyorlar.


27 Ağustos 2013 Salı

Hull-Down

 Nedir bu Hull-down, ne işimize yarar, ne faydasını görürüz.



Aslına bakacak olursak yukarıdaki resim bile konuyu açıklamaya yetiyor, hull-down bu deyip konuyu kapatabiliriz fakat yinede konunun özünü şu cümleyle açıklayalım. Hull-down bizim kullanacağımız tabiriyle düşman araçlara karşı atış pozisyonunuzu kaybetmeyecek şekilde gövdeyi saklayarak hedef küçültme tekniğidir. İnternetten ekleyeceğimiz verilerle biraz daha detaylandıralım.

15 Ağustos 2013 Perşembe

8,8 versiyon için ASAP video

WOT 8,8 versiyonu için hazırlanmış olan ASAP videosu...




Yeni eklenen RUS Orta Sınıf Tanklar, Çin premium orta ve ağır sınıf tank tanıtımı, yaz haritasıyla birlikte tekrar eklenen 2 eski harita, Alman tanklarında yapılan değişiklikler hakkında bilgiler anlatılmakta...



istatistik Kasıyorum


 İnsanoğlu her zaman en gözde olmak, en çok imrenilerek bakılan kişi olmak gibi garip duygularını bir birleriyle rekabet ederek başarmaya çalışmaktadır. Önemli olan yarışmak dense de bu söz gelimi bir kendini kandırma eyleminden öte bir şey değildir çoğumuz için ve her zaman zirveyi isteriz, alamadığımızda mutsuz olur, almak için sürekli sürekli çabalarız. Hırslı olanlarımız mücadele etmekten vazgeçmezken çabuk pes edenler bir süre sonra durumuna razı olmayı yeğlemeyi tercih eder. Önde olmak, zirvede olmak kulağa hoş gelen cümleler olsa da insanları robotlaştırmaktan başka neye yarıyor orası ayrı bir muamma.


14 Ağustos 2013 Çarşamba

T-28 / T-95 Super Heavy Tank




 T28 2. Dünya Savaşı sırasında Alman savunma hattını yarması amacıyla ABD Ordusu için özel olarak tasarlanmış ağır zırhlı Süper Ağır Tanktır. 

12 Ağustos 2013 Pazartesi

WOT replaylerini YOUTUBE de yayınlamak


 Bir youtube kanalınız var ya da dailymotion fakat buraya video atmak konusunda sıkıntılarınız var, bu makale içerisinde bir video kaydı basitçe video sitesi için nasıl hazırlanır o konuda yardımcı olmaya çalışacağım.
Bu metni daha önceden hazırlamıştım ama WOT forumunda bahsi geçince tekrar sizlere buradan paylaşmak istedim.

23 Temmuz 2013 Salı

8,7 versiyon için ASAP video

WOT 8,7 versiyonu için hazırlanmış olan ASAP videosu...


Yeni eklenen İngiliz KMT dalı, Alman premium tank avcısı ve kış haritasıyla birlikte T-50-2 yerine gelecek olan MT-25  hakkında bilgiler anlatılmakta...

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Foruma Resim Eklemek | Detaylı Anlatım

 Worldoftank forumunu kullananlar için resim eklemek bazen sıkıntı verici bir durum yaratmaktadır.
Sürekli hata veren denemeler, siteyle düzgün biçimde çalışmayan resim upload siteleri derken yapamayacağınızı düşünmeye başlar vazgeçersiniz.

 Bu makalede bazı işinize yarayacak pratik bilgileri sizlerle paylaşacağım. Umarım işinize yarar.


19 Temmuz 2013 Cuma

Worldoftanks izmir'e geliyor

 Wargaming, Worldoftank ve Worldofwarplanes oyunlarının tanıtımı ve tanışma amaçlı olarak ülkemizde yaptığı etkinliklerin üçüncüsünü 27 Temmuzda İzmir'de yapacak.

 İlkini İstanbul'da, 2.sini Ankara'da yaptığı etkinliğin 3.sü İzmir'de olacak. İzmir'deki etkinlik Ankara'da olduğu gibi İstanbul'da yapılan etkinliğin yanında sönük kalsa da Ankara'da edindikleri tecrübeyle daha iyi bir organizasyon olacak gibi gözükmektedir. İzmir ve çevre ildeki oyuncuların kaynaşması, tanışması açısından bu olumlu etkinliği kaçırmak istemeyebilirsiniz...

WOT Forumunda Başlık Açmak, Resim ve Video Eklemek

Worldoftanks forum sitesi alışık olduğunuz bir çok forum sitesine benzer bir yapısı vardır.

Ben burada klasik metin yazmak, yazı fontunu ayarlamak gibi bilgiler dışında en sık kullanacağınız başlık açmak, başlık içerisine resim ve/veya video eklemek, metin, resim, video vd dataları spoiler içerisine yerleştirmek hakkında basitçe bir bilgi göstereceğim...

8 Şubat 2013 Cuma

Rakip Takım Araçlarını Tespit Etmek "SPOT"


 Maçlarda oyunu kazanabilmemiz için en önemli unsur rakip takımın araçlarının onlardan önce tespit edilip imha edilmesidir. Bunu sağlayacak en elverişli tanklar ile bunu nasıl gerçekleştirebileceğimize dair biraz bilgi aktarayım.

 Gözcü diye nitelendirdiğimiz tanklarda önceliğimiz rakip takım pozisyonlarını takımımıza tespit edilmesini sağlayıp buna göre takımımızın pozisyon almasını veya ateş imkanı bulmasını sağlamaktır.