19 Temmuz 2014 Cumartesi

Ağacın En Tepesi: T92 'mi? M53/M55 'mi?

Ağacın en tepesi belki T92 olabilir ama herkesin bu ağaçtaki en favori aracı M53/M55 üzerinde duracağım.


Hemen M53/M55 'e geçmeden sizlere bu etkinliğin bahsedildiği makalenin linkini vereyim ve bir inceleyiniz isterseniz.
 
M53/M55


Değiştirilmiş M47 orta tank şasisi üzerinde bir KMT. Prototipi 1952'de üretildi ve 1956'da KMT iki varyantla hizmete girdi: Ordu için M55 ve Deniz Piyadeleri için M53. Her iki tipten toplamda 30 araç üretildi.

%100 modifikasyonlu hali aşağıdaki özellikleri taşımaktadır.

450 HP cana sahip, 3.550.000 krediye satılmaktadır, fakat etkinlik kapsamında bir süreliğine %30 indirim ile satın alma imkanına sahipsiniz.

Birer adet komutan ve şöföre, ikişer adette topçu ve yükleyici mürettebatı ile toplam 6 mürettebata sahip bir KMT dir. Radyo operatörlüğünü komutan üstlenmiştir, mürettebat kasarken bunu göz önüne alın.
56 km/s hıza sahip ve saniyede 22 derece dönebilmektedir. Belli bir açıya kadar dönebilen hareketli tarete sahip olan bu aracın tareti ise saniyede 10 derece dönebilmektedir. Uygun bir pozisyon aldığında aracı hiç döndürmeden sadece taretin bakış açısı ile odağınızı minimum bozulma ile etkili bir maç çıkartmanıza imkan sağlamaktadır.





Silah : 9. seviye (8-inch Howitzer M47) topunu taktığımızda dakikada 1.33 mermi atma kapasitesine sahip olacaksınız.
* Yüksek patlayıcılı mermi : 102mm zırh deliciliği 1850 ortalama hasar kapasitesine sahip, bu mermi ile tanka tam isabet veremeseniz bile şarapnel etkisi ile düşmanınıza büyük hasarlar verme şansına sahipsiniz.
* Zırh delici mermi : 241 deliciliğe sahip ve 1450 ortalama hasar kapasitesine sahip
* Premium yüksek patlayıcılı mermi : Normali ile aynı ama malum premium mermi, ilkine göre daha etkili bir şarapnel etkisine sahip.

Veriler bu şekilde ama maç içerisinde kesinlikle farklı hasar oranlarını düşmana vurduğunuzda göreceksiniz. İsabetinize güveniyorsanız zırh delici mermiyi kesinlikle öneririm fakat dezavantajlarını unutmamak gerekli, en önemlisi tam isabet ettiremezseniz ve mermi yanına düştüğünde vereceği hasar 0 olacaktır. Bir diğer kötü özelliği ise bazen güzel bir atış yapmış olsanız bile düşman aracından sekip ona hasar verememesi olacaktır. Bu yüzden bekleme sürenizi garanti hasarlara ayırmak istiyorsanız yüksek patlayıcılı mermileri seçmeniz en doğrusu olacaktır.

Sayısal verilerle doldurmak istemiyorum metni o yüzden daha basit bir şekilde anlatmayı tercih ettim, telsizimizin sinyal mesafesinde sıkıntı yaşamayacaksınız ayrıca daha öncede bahsettiğim gibi üssünüzün en gerisinde bile olsa uygun bir pozisyonda konumlandığınızda haritanın tamamına görüşünüz olacaktır ve atış menzilide bu aracımızca her noktaya atış imkanı verecektir. Mermiler ingiliz kmt lerde olduğu gibi yüksek açıdan gitmiyor, bu yüzden bir bina veya kayanın arkasına saklanan araçları vurmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz, lakin denemekten vazgeçmeyin, bir maçta T110E4 tankı kendisinden daha büyük/geniş bir kayanın arkasında saklanırken atış yaptım ve kayanın önüne isabet etmesine rağmen arkasında saklanan TDye 250 hp hasar verebildim.

Uygun pozisyona 2 resim ile örnek vermek gerekirse, modunda yardımıyla harita üzerinde görebildiğiniz üzere düşman geliş noktalarına tam olarak hakim olup KMT yi hareket ettirmeden istediğimiz noktaya odağımız tam bozulma olmadan rahatlıkla ateş edebiliyoruz.




Bir çok klanın klan maçlarında da kullanmayı tercih ettiği bu KMT abisi T92 'den daha favori bir araç şuanda, wargamingin bu araç üzerinde oynama yapmaması umuduyla eğlenceli maçlar çıkartırken düşman ekibininde bol bol sevgi dolu mesajlarını okumaya devam edeceğiz gibi geliyor bana...

 



İyi oyunlar ve bol eğlenceler dilerim...

2 yorum:

  1. iyi güzel ama apcr mermisi çok komik sen bence gw tiger p yada su 14-2 bir kullan bundan daha etkili vuruyor hele su14-2 36 saniyelere bıle cekebilirsin atışını.

    YanıtlaSil
  2. Dostum doğru ama şimdi bu tankın görüş açısına bakacak olursan aimini fazla bozmadan haritanın tamamını kontrol altında tutma avantajı var, yükleme süresi iyi, altın mermisi bir kaç tier 10 arty den daha etkili sayılır.
    İsabet ettirirsen zırh delivi mermiside ölümcül.

    ama alman artylerini bende zeverim lakin görüş açıları çok dar

    YanıtlaSil