8 Şubat 2013 Cuma

Rakip Takım Araçlarını Tespit Etmek "SPOT"


 Maçlarda oyunu kazanabilmemiz için en önemli unsur rakip takımın araçlarının onlardan önce tespit edilip imha edilmesidir. Bunu sağlayacak en elverişli tanklar ile bunu nasıl gerçekleştirebileceğimize dair biraz bilgi aktarayım.

 Gözcü diye nitelendirdiğimiz tanklarda önceliğimiz rakip takım pozisyonlarını takımımıza tespit edilmesini sağlayıp buna göre takımımızın pozisyon almasını veya ateş imkanı bulmasını sağlamaktır.


 Bu göreve uygun tanklar çoğunlukla "light" hafif tanklardır fakat çoğu zaman "medium" orta sınıf tanklarla da bu işi yapabilirsiniz. Zorunda kaldığınızda "heavy" ağır sınıf, "tank destroyer" tank avcıları ve "arty" kmt sınıfı araçlarla da bunu yapabilirsiniz, fakat düşük hareket kabiliyeti ve hızının yanı sıra büyük cüsseleri ile çok çabuk tespit edilip imha edilebilirsiniz.

 Karşı takımı tespit etme görevini yerine getirebilmek için seçtiğiniz tankın hızı, manevra kabiliyeti ve görüş menzili yüksek olmalı, bunun yanında küçük hatlara sahip olması da tankınız için ekstra bir avantaj sağlayacaktır.

 Bu görevin işlevselliğini en verimli aşağıdaki tanklar vasıtasıyla yapabilirsiniz. Her birinin boyutları, hızlar, manevra ve atış kabiliyetleri farklıdır.

 Amaç rakip takımı tespit etmek olduğunda kuşkusuz spot tanklar arasında T-50-2 nin kabiliyetleri diğer tüm tanklardan üstündür.


  T-50
 T-50-2

 VK 16.02 Leopard
 VK 28.01
 Aufklärungspanzer Panther
M5 Stuart

M24 Chaffee
 T21

 T71

ELC AMX

 AMX 12t
 AMX 13 75

 AMX 13 90
 M5A1 Stuart

 59-16
 Type 62









İzci adı verilen bu madalyayı rakip takımdan en az 9 aracı tespit ettiğinizde alacağınız bir madalya ama amacımız bu madalyadan çok alttaki madalyayı almak olmalı, çünkü bu madalyayı almak için oyun başlangıcında karşı takımın başladığı noktaya süratle gitmeniz çoğu zaman yeterli olacaktır fakat bunu yaparken büyük olasılıkla tankınız imha edilebilir. Takımınızın zaferi elde etmesi için sizin görevinizi yaparken olabildiğince maç içerisinde kalmanız önemli bir noktadır çünkü rakip araçları bir kez açıp bu madalyayı aldığınızı düşünürken bu eyleminizin takımınıza çok da fayda sağlamayacağı aşikardır.


Sizin için asıl önemli olan madalya her zaman bu olmalıdır. Devriye Görevi ismi ile adlandırılmış bu madalyayı almanız için rakip araçalrdan en az 6 tanesi sizin tespitiniz ile takımınız tarafından hasar verilmiş olması gerekmektedir. 





Pasif spot yapmak : Pasif spot yapmak bir çalılık gibi sizi kamufle edebilecek bir nesne yardımı ile hareketsiz biçimde düşman araçların gelebileceği bir noktada konumlanarak yapılan spot şeklidir. Doğru noktada konumlanırsanız ve düşman tarafından tespit edilmediğiniz süre zarfında orada bekleyerek açtığınız araçlar sayesinde ekibinize atış imkanı tanırsınız.

Aktif spot yapmak : Diğerine göre daha eğlenceli ama riskli bir spot şeklidir. Tankınız ile sürekli hareket halinde olup düşman geliş yollarını ara ara spotlayıp düşman araçlarını tespit etmeye çalışacaksınız.


Bu iki spot şeklini aynı anda yapmayı da tercih edebilirsiniz, ilk olarak düşman geliş noktasında uygun bir yerde pasif şeklide bekleyip uygun gördüğünüz ilk anda harekete geçip diğer noktalara doğru harekete geçebilirsiniz.


Üstteki ve alttaki videolarda T-50-2 ile spotlamak üzerine faydalı olabilecek manevra ve pozisyon alma örneklerini bulabilirsiniz.







İyi eğlenceler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder