19 Temmuz 2013 Cuma

WOT Forumunda Başlık Açmak, Resim ve Video Eklemek

Worldoftanks forum sitesi alışık olduğunuz bir çok forum sitesine benzer bir yapısı vardır.

Ben burada klasik metin yazmak, yazı fontunu ayarlamak gibi bilgiler dışında en sık kullanacağınız başlık açmak, başlık içerisine resim ve/veya video eklemek, metin, resim, video vd dataları spoiler içerisine yerleştirmek hakkında basitçe bir bilgi göstereceğim...



Başlık açmak için sayfanın sağ tarafında er alan butona "Start New Topic" tıklamanız gerekmekte ve tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır.




1 Açacağınız konunun başlığını buraya yazınız

2 Konunuz hakkında etiket ekleyebileceğiniz satır burasıdır

3 Resim eklemek için bu butonu kullanacaksınız


internetten herhangi bir resmin linkini URL boşluğuna yapıştırıp OK e tıkladığınızda resminiz sayfaya yerleşecektir. Unutmayın ekleyeceğiniz linkin ham resim dosya linki olması gerekmektedir.


4 Video eklemek için bu butonu kullanacaksınız.


resimde olduğu gibi internetten aldığınız videonun linkini buraya yapıştırıp OK e tıklamanız yeterli olacaktır.


5 WOT forumu size küçük bir alan verir, Bu linke tıkladığınızda sistemin hafızasına daha önce attığınız dosyalara erişip sayfa içine ekleyebilirsiniz.


"Attachments" e tıkaldığınızda daha önce eklediğiniz dosyalar karşınıza çıkacaktır. Dosyanızı seçin ve "Finished" e tıklayıp sayfanıza yerleştirilmesini sağlayabilirsiniz.


6 Burada resim gibi dosyalar ekleyebilirsiniz, fakat çok küçük bir dosya kapasitesi olduğu için çok kullanışlı değildir. Dosya eklemek için "Dosya Seç" e tıklayın ve dosyanızı seçtikten sonra "Attach This File" a tıklayınız.

7 Spoiler kullanarak belirli içeriği gizleyebilirsiniz ve kullanıcılar yayınladığınız sayfadaki eklediğiniz spoilerin butonuna tıklayarak gözükmesini sağlar. Bunun amacı uzun içerikleri derli toplu gözükmesini ve kullanıcının istediği yerleri tıklayarak görüntülenmesini sağlamaktır. Başlığınız ya da mesajınızın daha anlaşılır gözükmesinde önemli bir işlevi vardır. Fakat bu butona tıklamak yerine aşağıda anlattığım şekilde yapmanız daha kestirme olur.


Spoiler içerisine yerleştirmek istediğiniz metni buraya yapıştırıp O tıklamanız yeterlidir fakat ben bunun yerine kod kullanıyorum. Önce [SPOILER] yazıyorum sonra yerleştirmek istediğim metin, resim, video vd şeyleri ekliyorum sonra [/SPOILER] yazıp kodu kapatıyorum

örn :
[SPOILER]
metin, resim, video vd...
[/SPOILER]



8 Anket eklemek istiyorsanız bu butona tıklayın ve gerekli alanları doldurunuz.



9 Başlığınızı yayınlamadan önce nasıl olduğunu görmeniz için bu butona tıklayınız. Açılan sayfada yaptığınız yanlışları görüp düzeltebilirsiniz.

10 Her şey tamam, o zaman bu butona tıklayın ve başlığınız yayınlansın.



İyi forumlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder