20 Eylül 2013 Cuma

112

 Wargaming tarafından deneyip sizlere izlenimlerimizi aktarmamız için bir süreliğine verdiği bir diğer tankımızda yeni Çin Premium Ağır Sınıf Tank olan 112. Gönül isterdiki IS6 ile kıyaslayayım ama elimde IS6 olmadığı için yalnızca tank hakkında görüşlerimi yazacağım ve bir başka tank ile kıyaslayamayacağım. Neyse konumuza dönelim, işte 112.






  110, IS6, IS3 artık neye benzetirseniz benzetin, Rus çakması bu tank bizlere premium olarak sunuldu, oynanışı kolay, hız ve manevra kabiliyeti iyi bu araç ne yazıkki oyun içinden altınla satın alınamıyor, yalnızca hediye dükkanından karşılığını ödeyerek satın alabilirsiniz.



 
112 'nin Teknik Verileri :





112 'nin taret verileri :




112 'nin top verileri :


*** Bu top T-34-3 de olduğu kadar kötü bir aşağı eğim açısına sahip değil, daha fazla aşağı bakabiliyor.




 
112 Test maçı no 018
%71 mürettebat yeteneği ve hiç modül takılmamış fakat bir sorunumuz var, otomatik mermi ve ekipman yüklemeyi seçmediğim için tamir kiti almamışım, ilerleyen dakikalarda top hasar alınca başıma neler geldi birde siz görün. Bu videoda size yapılan atışlarda yine bol mermi sektirmeleri göreceksiniz, ayrıca is3e yandan çarptığınızda nasıl bir etki verildiğini de görebileceğiniz gibi düşman üssünde hull-down denemesi ile size gelen düşman aracına karşı etkinliğinizi görmüş olacaksınız.



İzlenimler :
Dolum süresi, T-34-3 ile aynı topu kullanıyor fakat bir ağır sınıf tank için bu topu kullanıyor olması süresinden ötürü bir dez avantaj olduğunu söyleyemeyiz, bu top orta sınıf için pek ideal olmasa da ağır tank üzerinde dolum süresi olarak normal, bu konuda yinede mürettebatınızın yetenekleri ve takacağınız modül ile süreyi kısaltmanız avantajınıza bir durum olacaktır.


Aim Alma Süresi, biraz sıkıntılı, özellikle odaklanma konusunda gayet rahatsızlık veriyor fakat yinede isabetli atışlar yapabiliyorsunuz.

İsabet, aim ve odaklanmada problemli olsada isabet konusunda çok başarısız değil, fkat yine de uzak mesafeli atışlardan kaçınmanızı şiddetle öneririm.

Mermi gücü, T-34-3 de de dediğim gibi merminizin deliş ve verdiği hasar azımsanacak oranda değil hele ki premium mermi kullandığınızda bu daha da farklı olacak fakat bazan attığınız merminin karşıdaki tankın sadece paletini kırdığını gördüğünüzde tekrar sinir krizi geçirebilirsiniz.

Oynanabilirlilik, bu konuda pek sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum, gayet kullanışlı bir tank, ağır sınıfta yer almasına karşın  kalkışları kötü değil, iyi hızlanıyor, manevra kabiliyeti de iyi, topundaki eğim bunda da çok olmadığından bazı noktalarda fazla öne çıkmanız başınıza iş almanıza neden olabilir fakat oynanabilirliği gayet iyi.


Kredi Getirisi, bu aracımızda aynı orta sınıf kardeşi gibi getiri konusunda sizi üzmeyecek bir tank.

Maçlardaki Durumu, MM bu Çinliye de kıyak geçiyor galiba, girdiğim maçlara tek tek baktım. Netice itibarıyla girdiğiniz maçlarda 5 maçın 2sinde seviye 9 araç görme olasılığınız var ama henüz seviye 10 araç göremedim. Genel olarak seviye 8 ler ve aşağısı seviyedeki tanklarla mücadle ediyor olacaksınız. Bu yeni çıkarılmış tankların satışını kolaylaştıran faktörlerden birisi, ilerisi için bir garantisi olmasada bu haliyle çok güzel bir MM si var.







Modüller : Bu tanka ne takarsanız sizin için biraz daha ideal bir tank olacaktır? T-34-3 ile tamamen benzer modülleri bu tank içinde öneriyorum, zira aynı topu kullanıyorlar. Benim fikrim bu modüllerin kullanılması, bu modüller neticesinde daha oynanabilir bir ağır sınıf tank olacaktır.



Büyük Kalibre Tank Topu Sürgüsü, Ağır tank için mermi yükleme süresi aşırı olmamasına karşın biz yinede bu modülü takalım.  Mermi yükleme sürenizi %10 azaltacaktır.


Geliştirilmiş Havalandırma Kategori 3, mürettebatınızın yeteneklerinde %5'lik bir artış olacaktır.




Geliştirilmiş Top Yükleme Hareket Sistemi, Nişan alma "aim" hızınız %10 artacaktır. T-34-3 de tercihen demiştim ama bu tankta mutlak takılması gereken bir modül gibi duruyor.








%73 mürettebat ve modül takılmamış olan 112 ile yaptığım atışları videoda da gördüğünüz üzere ya sektirdim ya da isabet ettiremedim. Odaklanmada sorun yaşadığım aşikar ve netice olarak 16 atışın 8'si isabet ederken 3'ü delmesine karşın 0 hasar puanı verebildim fakat tankın en güzel yanını da bu videoda göreceksiniz, 112'ye yapılan 13 atışın 7si tanktan sekti, birisi de KMT şarapneli. 3340 potansiyel hasar alıp maçı sağ bitirmiş oldum.



 Sonuç olarak 112 hakkında görüşlerim gayet olumlu, mermileri arada bir sekiyor olsa da, uzak mesafeli atışlarda isabet sıkıntısı ayrıca isabet etse de delememe sıkıntısı yaşıyor olsa da ve en önemlisi çok iyi olmayan "T-34-3 den iyi" top eğimini düşünecek olsak da getiri olarak iyi olması, düştüğü maçların nadiren seviye 9 lar olması, üzerine yapılan atışları sektirme konusunda başarılı olabilmesi, ateş etmek için gövdesini çok öne çıkarmasını gerektirmeyecek şekilde taretinin öne yakın olması avantajları arasında sıralaaybiliriz. Netice itibarıyla bu tankı satın almalımısınız? Orası tabiki size kalmış ama benim görüşlerim gayet olumlu, ne istatistiklerinizi bozacaktır bu tank ne de maç başına gelen kredi getirisi size üzecektir. Bu ikisi olduğu sürece diğer negatif yönleri alışkanlığınız arttıkca sorun olmaktan çıkacaktır.



 Karar vermenize bir benze yardımcı olabildiysem ne mutlu.




İyi eğlenceler, bol kazançlar...

4 yorum:

  1. abi görüşlerin olumlu ama dediğin gibi normal alıma açılırsa MM ne olur :)
    orasını da anca wot bilir :)
    E25 için de inceleme rica edebilir miyiz ?

    İyi çalışmalar,
    emre

    YanıtlaSil
  2. Thanks!...

    Bir E25 hediye et inceleyim :)
    E25'i olan bir tanıdık yok ki onun hesaptan baksam.
    Fırsatını bulursam test ederim (:

    YanıtlaSil
  3. aynı top üç ayrı pre tank ?
    bana sıkıntılı göründü

    YanıtlaSil