17 Eylül 2013 Salı

T-34-3

 Wargaming tarafından test edip görüşlerimizi siz değerli Türk WOT oyuncularına aktarmamız için 7 günlüğüne verilen bu Çin Seviye (tier) 8 Orta sınıf Premium Tank olan T-34-3 hakkındaki kişisel tespit ve görüşlerim bakalım wargaming in hoşuna gidecek mi?






 Efsanevi Çin premium tankı Type 59'un tekrar satılma umutlarını kesen herkes en azından Type 59 muadili bir premium bekliyordu fakat WG ne herkesi mutlu edecek şekilde bir tank çıkardı ne de beklentileri tamamen boşa çıkartacak şekilde bir aracı bizlere sundu.


 Evet yeni premium tankımız T-34-3 artılarıyla eksileriyle bizlere sunuldu, şu aralar +1 garaj slotuyla birlikte hediye dükkanından satın alındığı taktirde 40€ gibi bir maliyeti bulunmaktadır.



*?* Oyun içinden satın alabilir misiniz?
*** Ne yazıkki WG son dönemlerde tanklarını oyun içinde altın karşılığı alınmaması için sadece Hediye Dükkanından alınabilecek şekilde kullanıcılara sunuyor. T-34-3 de bunlardan biri ve ne yazıkki oyun içinden altın karşılığı alamayacaksınız.





Tank hakkında net olarak fikir sahibi olabilmek için bize verildiği gibi %50 mürettebat ve modül takmadan denemek istedim.
Sonuç tam bir felaketti. Tanktan iyi verim alabilmek için mutlaka mürettebatını geliştirmek bunu da takacağınız modüllerle desteklemeniz gerekmektedir.

*Tavsiyem tankı satın aldığınızda bu tanka  yerleştirecek skilli mürettebat yoksa altına kıyıp %100 olarak başlatınız, aksi taktirde %100 olana kadar baya sizi üzecektir. Altın vermeden 20.000 kredi ile %75 ile başlatmak bile bir nebze daha verimli sonuç almanıza yardımcı olacaktır.



T-34-3 'ün teknik verileri :






T-34-3 'ün taret verileri :



T-34-3 'ün topuna ait veriler :





T-34-3 'ün top eğim açısı :
Oyun içerisinden aldığım görüntüleri autocad de ölçeklendirdiğimde topun yaklaşık 2 derece aşağı eğilebildiği, 16 derecede yukarı kalkabildiği görülüyor "*ölçümler resim üzerinden alınmıştır yaklaşık ölçülerdir"


 Topun eğim açılarından görüldüğü üzere sinir harbi atışlar sizleri bekliyor, bazı atışlar için çok aşırı öne çıkmanız da gerekecek, en ufak eğimli yerde aşağıda kalan rakibe hasar verebilmek için yapacağınız çıkış sonunuzu getirebilir.



İzlenimler :
Dolum süresi, çok yüksek kesinlikle mürettebatınızın iyi olması ve dolum süresini azaltacak modülün tanka takılması gerekmektedir. Bunlar mevcutken bile çok uzun bir süre sizi bekliyor. ""güncelleme : youtube kanalımda bir arkadaşın söylemesine göre %100 mürettebat ve bu mürettebatların silah arkadaşlığı (BIA) yeteneği olduğunu, araçta ise havalandırma ve yükleyici modüllleri takılı olduğunu, buna rağmen yükleme süresinin 11.9 saniye olduğunu ifade etmiş, muhtemelen doğrudur."

Aim Alma Süresi, dolum süresi gibi bu da çok iyi değil, modül takılarak bir nebze düzeltilmesi gerekmektedir.

İsabet, sabit duran bir hedefe çok iyi aim aldığınızı düşündüğünüz anlarda bile attığınız merminin istediğiniz yere gitmemesi sizi sinirlendirebilir.

Mermi gücü, merminizin deliş ve verdiği hasar azımsanacak oranda değil hele ki premium mermi kullandığınızda bu daha da farklı olacak fakat bazan attığınız merminin karşıdaki tankın sadece paletini kırdığını gördüğünüzde tekrar sinir krizi geçirebilirsiniz.

Oynanabilirlilik, normal orta sınıf tanklarda beklenilen iyi denilebilecek hız ve manevra kabiliyetidir, bu tankta bunu net bir şekilde bulamayacaksınız, type 59 a benzer bir hız ve manevra kabliyeti var fakat elindeki topu type de olduğu gibi sizi istediğiniz türde oynamak dışında biraz daha geri planda kaçak oynamaya itecek şekilde.

Kredi Getirisi, bu sizi sanırım mutlu edecektir. Çarpanları ne bilmiyorum ama bu tankın getirisi kötü değil. Normal zırh delici mermisi 1.025, yüksek patlayıcılı mermisi de 608 kredi, premium mermisi ise 5.600 kredi ayrıca tamir masrafıda çok düşük.

Maçlardaki Durumu, MM kıyak geçiyor diye düşünüyorum, Type 59 ile seviye 9 görmediğim maç yok bu aralar ama bu T-3-43 ile nadir hatta unutacağınız kadar az seviye 9 maça atıyor, öyleki seviye 10 tankla oynadım mı onu bile hatırlamıyorum. Bu kendi seviyesinde "tierinde" maçlara düştüğü gibi genelde takımın yarısı seviye 8 oluyor, kıcasası MM si çok iyi eğer bir ayar çekmezlerse. ""güncelleme : şu son girdiğim standart maçlarda artık seviye 9 araç görme oranım baya baya arttı, girdiğim 3 maçın hatta biraz daha düşüreyim 4 maçın 1'inde seviye 9 araç veya araçlar vardı (hatta birinde 14er adet seviye 9 araç vardı)""



Modüller : Bu tanka ne takarsanız sizin için biraz daha ideal bir tank olacaktır? Benim fikrim bu modüllerin kullanılması, bu modüller neticesinde daha oynanabilir bir orta sınıf tank olacaktır.



Büyük Kalibre Tank Topu Sürgüsü, Evet orta olması gerekiyor ama bunda Büyük Kalibre takmamız gerekmektedir. Mermi yükleme sürenizi %10 azaltacaktır.


Geliştirilmiş Havalandırma Kategori 2, mürettebatınızın yeteneklerinde %5'lik bir artış olacaktır.





Geliştirilmiş Top Yükleme Hareket Sistemi, Nişan alma "aim" hızınız %10 artacaktır. """güncelleme : Nişan alma süresi beni rahatsız etti, o yüzden ben 3. modül olarak bunu tercih ettim ama sizler bunun dışında başka modüle de yönelebilirsiniz tabi nişan alma da problem görmezseniz""

 






 T-34-3 ile %50 mürettebatla başladığım denemelere 3,98 skilli Type 59 mürettebatını tekrar eğitmeden yerleştirererek devam ettim ve daha çıktığım ilk maçta basit bir düşman ekibiyle karşılaşmış olsam da yinede elde ettiğim sonuç muazzam. (M) Tank Ası madalyasını da aldığım bu maçın video kaydını izleyebilirsiniz. Aynı şekilde videonun altında replay dosyası da mevcuttur.



http://wotreplays.com/site/342722



Bu tankla ne yapılmaz?
* Bu tankla yalnız başınıza düşmanla kafa kafaya girilmez, geç doldurma sürenizi bilen düşman size rahatlıkla korkmadan saldıracaktır. hele hele topunuza da hasar verirse sizin için maç orada bitmiştir.
* Bu tankla sniperlık yapmaya da kalkmayın, yaptığım maçlarda edindiğim tecrübe uzak mesafeli atışlarda mermi hasarı verememe gibi bir problemi var, premium mermide bile düşmanın yanına yapılan atışlar hasar veremeyebiliyor. Ayrıca aim almada sıkıntısı var, dolum süresi gibi geçde odaklanıyor.

Bu tankla ne yapılır?
* Yakın plan gayet güzel kaçak oynanabilir, sizin atış boşluklarınızı dolduran ekip arkadaşınızla sağlam bir oyun oynanayabilirsiniz. Size yapılan atışlarda özellikle acele ile atan bir rakip varsa sektirme şansıda baya yüksektir. Çok iyi bir zırhı olmasada sektirmesi şuan gördüğüm kadarıyla idare eder.





TYPE 59 VS T-34-3
İki orta sınıf Çin premium tankı, birisi artık sadece etkinliklerde başarı ödülü olarak veriliyor, bir diğeride yeni satışa çıkarılmış son tankımız.
Herkesin gönlünde bir Type 59 varken yapımcılar bunu gidermek için T-34-3 'u bize sundular. Peki bu tank Type 59'un yerine geçebilir mi?
CEVAP ne yazık ki HAYIR.
Fakat yinede bu tank onun kadar olmasada bize çok elverişli maçlar çıkartacak yapıda, işte bu iki tank hakkındaki görseller. Kararı siz verin!










*** --------------------------------------------------------------------------------- ***
 Sonuç olarak özetlemek gerekirse dolum ve aimdeki yaşayacağınız sıkıntı tanka olan alışkanlığnız arttıkça sorun olmaktan çıkacaktır, MM sinde kötü yönde düzeltme yapmazlarsa bu ve kredi getirisi sizi çok hoşnut edecektir. Ayrıca mermi sektirme konusunda üstün bir tank sayılmasada bir çok mermiyi sektirebilecek bir yapısı var, yeterki rakibe beni vurun tarzı çıkış yapmayın. Type 59 gibi bir hareket ve manevra kabiliyeti var diyebilirim, artılarıyla eksileriyle bir Type 59 olur mu? Bence kesinlikle olmaz ama mevcut orta sınıf premium araçlar içinde Type 59 a en yakın, en iyi alternatif bu tank olarak görüyürum. 11.000 gold fiyat biçilmiş bu tanka 11.000 gold verilir mi? Bu soruyu siz cevaplamalısınız. Umarım karar vermeniz konusunda yardımcı olabilmişimdir.



İyi eğlenceler, bol kazançlar...

2 yorum: