26 Nisan 2015 Pazar

War Thunder


 Gaijin tarafından uzun zaman önce çıkartılan oyunda ilk olarak uçaklarla bir giriş yapılmıştı. WG nin aksine bu firma yaptıkları eklentileri farklı bir oyun olarak değil birlikte oynanabilen bir oyun şeklinde geliştirmeyi benimsedi ve bu sayede tanklarımız oyuna eklendiğinde savaş uçaklarımızla birlikte kullanmamıza olanak sağlanmış oldu.






 Evet firmanın en başarılı kısmı uçaklarla savaşma kısmı, rakibi wowp den kat kat daha kolay kullanıma sahip, akıcı ve hareketli bir oyun zevkini sunuyor. Burada sizlere yine benzer mantıkla en düşük seviyeden en üst seviyeye kadar gelişmenize olanak sağlıyor. Bu gelişim diğer oyundan farklı olarak aldığınız bir uçağı geliştirdiğinizde mürettebatınızın daha önce kullandığı uçağın bilgilerini hafızasından silip yeni uçağı kullanmaya başlamasına gerek kalmamasıdır, yani elinizde bir mürettebatı yeni uçağı kullanması için o uçağa geçirdiğinizde diğer oyunda olduğu gibi daha önce kullandığı araç bilgileri sıfırlanmıyor. Mantıklı olanı da zaten bu olsa gerek.


 Bu oyun sizlere sadece uçak uçurma keyfini sunmadığını başta söylemiştim evet elinizdeki araçlar artık sadece uçaklar değil tanklarda kullanımınıza sunulmuş durumda.
Bunu yaparken göreve uygunsa bir savaş içerisinde hem uçağınızı hem de tanklarınızı kullanabiliyorsunuz.


Tankların kullanımı wot ta olduğu gibi değil, başta biraz garip gelebilir ama bir süre sonra alışıyorsunuz.


 Oyunun güzel yanlarından birisi bir ülkeyi seçip savaşa girdiğinizde girdiğiniz savaşın görevine uygun tüm araçlarınızı kullanabiliyor olmanız, yani diğer firmada olduğu gibi tek aracı seçip o patlayınca o savaştan çıkmak zorunda kalmıyorsunuz.


Kullanımı kolay demiştik evet joystick le ya da mouse ile çok rahat bir şekilde uçağınızı kontrol edebiliyorsunuz. Oyun uçağın fizik yapısına cevap veren türde size kontrol imkannı sunuyor. Bu sayede wowp ye oranla çok kaliteli bir oyun oynama imkanını elde etmiş oluyorsunuz. Bir çok noktada iki oyun bir birine benzer özellikleri kullanmış gibi olsa da uçak oyunu kısmında wowp nin wt yi yakalaması uzun vadede gözükmüyor lakin oynanış olarak wot halen wt den bir adım olduğunu söylemekte fayda var.


Durun evet bu da bir rus oyunu ve yine rus hegomanyasını, rus milliyetçiliğini iliklerinizde hissedeceğinize tabikide kuşku yok.





Bunlarda garajdan bir kaç resim





İyi eğlenceler

1 yorum: