19 Nisan 2015 Pazar

Support Bölüm Görevlileri ile vakit harcamayın

Bir çok arkadaşın rahatsız olduğu bir adaletsizliğin WG yönetimi tarafından çözülebileceği umuduyla açtığım, içerisinde kanıtlarıyla, düzgün bir ifade ve üslup kullanılarak açılan bilete 3 farklı support yetkilisinin cevap vermesiyle uzun bir yazışmaya döndü. Peki netice ne oldu koca bir SIFIR.



Biletin sonuç kısmı gerilen support yetkilileri ve en son kapanışında ise yetkiliden acı ama gerçek bir itiraf, bizim hiç bir yetkimiz yok

Support bölümündeki arkadaşların otomatik/robot cevaplarının en büyük nedeni işte bu cümlede saklıdır.

Oyun içerisinde yaşadıklarınızı oyuncunun üstüne gelip report edebilirsiniz diye kalıplaştıran, forumda yaşadığınız sıkıntıyı moderatörlere iletebilirsiniz diyen, moderatörle sıkıntınız varsa staflara iletmelisiniz diye cevap veren support yetkilerinin görevi sadece ve sadece sizin gitmeniz gereken yönü size tarif etmekten öteye geçmediğinin acı bir itirafıydı o bilette geçenler.


Wargaming in Türk ekibimi böyle başarılı yoksa diğerleri de aynı kafada mı söylenenler hepsinin aynı kafada olduğu...

Bir moderatör forumda keyfi cezalar verebiliyor, gücü yetmediği yerde staf arkadaşına durumu iletiyor, staf arkadaşı da ekibi topluyor durumun yanlış olduğu tezi üzerinden diğerlerini ikna ederek istediği cezayı ve eylemi yapıyor. Durumun doğru olduğu tezini savunacak kimse yokken moderatör ve staf istediği atı istediği gibi koşturuyor.

Netice hep mevcut moderatörlerimizin ve onun çok yakın arkadaşı stafın istediği şekilde yürüyor.

Moderatörümüz bir başlıkta artık hesap alım satımı ile alakalı övücü bir mesaj görürsem onları bile banlayacağım derken, kendi klanının forum sayfasında ben ve stafımız görmezden gelirse sizlerden de laf zaten çıkmaz, istediğiniz gibi hesap alım satımı ilanı verebilirsiniz deyip hesap alım satımını yasakken o ortamda meşru ilan ettiğini açıklıyor.

Küfür belirli çerçevelerde yasak evet ama moderatörlerimiz isterse kankalarının küfürlü mesajlarını silip ceza almamalarını sağlayabiliyor, peki ya sizler, sizin bir moderatör arkadaşınız yoksa işiniz zor. Buna istinaden moderatör arkadaşların savunması diğer arkadaşları tarafından geliyor. Bizlerde günlerce banlı kaldık, ulu orta ve aktif bir başlıkta yazılanlar elbette görmezden gelinemeyecek derecede sıkıntı yaratır. Tüm topluluk zatları bankayı soyarken görürken polisler onları elbette serbest bırakamazdı ama çok aktif olmayan bir başlık içinde istediğinizi yazıp sonra moderatöre sildirtebiliyorsunuz.


Moderatörlerimiz diyorlar ki, şu koşullarda kişiler istedikleri gibi hareket edebilirler yasak yok ama aynı moderatörler aynı faaliyet içerisinde olan ve işlerine gelmediği kişilere yaptırım uygulamaktan çekinmiyorlar.

Yöneticilerimiz diyorki %99 emin olmadan kişileri banlayamıyoruz. Yani _AlpArslan_ onlarca hesap üzerinden herkese küfredebilir ya da bir başkası aynı şekilde küfürler edebilir, ihlalller yapabilir. Hepimiz biliyoruz o hesaplar kimin ama moderatörlerimiz emin değil, ceza verirlerse üst mahkeme tarafından cezaları iptal edilecekmişmişmiş fakat gelin görünki aynı hassasiyeti başka mevzularda gösteremiyorlar.

Üyelerin bir birlerine karşı faaliyetlerde %99 kanıt bile yeterli olmazken sizin eylemleriniz moderatörlere karşı olduğunda %0.099 bir ihtimal bile banlanmanız için yeterlidir.

Yani üye üyeye herşeyi yapabilir ama üye moderatöre yan gözle bile bakamaz.


Evet moderatör ve onların savunucu arkadaşları her türlü kayırmayı ve keyfi uygulamayı yaparken peki oyunda herşey yolunda mı?

Tabiki de değil, oyun içi hileler aldı başını gitti. Oyun başladı ilerlerken ağaç yıktın ve bumm kafanda arty mermisi öldün!
İyi bir oyun çıakrtıyorsun, etliğe sütlüğe karışmıyorsun ve ne oluyor maç sonunda BAN, neden çünkü oyun içi şikayet sistemi devrede, yapmadığınız bir şeyden ötürü rakipleriniz sizi şikayet etmiş.
ve daha neler neler, kısacası oyundaki aptallıklar forumu da geçmiş durumda.


Sözün özü, bu oyun oyunu yönetenler ve yazanlar tarafından çok güzel baltalanıyor. Bizlerde sadece izleyici olarak kaderimize razı oluyoruz. Hiç bir serzenişimiz karşılık görmüyor aksine suçlu bile olabiliyorsunuz. Her yönüyle aptalca yönetilen bir oyun size göreyse buyrun wargaming oyunlarını oynamaya devam edin...



**** Moderatör ile alakalı arkadaşlarını kayırmak pahasına yaptığı kural ihlali, forum içerisinde benzer furumlarda verdiği alakasız cezalar vb bir kaç görseller kanıtlarıyla yakında bu blogda sizlere sunulacak. Ceza aldırtamadık bari kafalardaki moderatörler adil fikrini ortadan kaldıralım.


Bu ay içerisinde ingilizce forumda olsun gözleriniz, herşeyiyle orada açılacak başlık/başlıklar la nasıl bir Türk yönetimi olduğunu diğer oyunculara karşıda gösterip onları savunanları koruyanları sıkıntılı bir sürece görüteceğiz...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder