27 Ağustos 2013 Salı

Hull-Down

 Nedir bu Hull-down, ne işimize yarar, ne faydasını görürüz.



Aslına bakacak olursak yukarıdaki resim bile konuyu açıklamaya yetiyor, hull-down bu deyip konuyu kapatabiliriz fakat yinede konunun özünü şu cümleyle açıklayalım. Hull-down bizim kullanacağımız tabiriyle düşman araçlara karşı atış pozisyonunuzu kaybetmeyecek şekilde gövdeyi saklayarak hedef küçültme tekniğidir. İnternetten ekleyeceğimiz verilerle biraz daha detaylandıralım.



Savaş sırasında gizlenmek çok önemli bir ayrıntıdır. Düşmanınıza sürpriz yapmak sizin gizlenme konusundaki başarınıza bağlıdır bunun dışında bir başka hayati öneme sahip hususta tankınızın düşman tarafından hasar alma olasılığını en aza indirecek şekilde cephede yer "pozisyon" almaktır. Düşmanın sizin tankınıza karşı en düşük vuruş imkanı bulması ve tankınıza gelecek mermilerin "çoğu tankta olan" tankın en sağlam zırha sahip olduğu taret ön kısmına geleceğini düşünürsek hasar alma şansınızı minumuma indirecektir, uygun bir şekilde alınan pozisyonda da sizin düşman tankına ölümcül hasar vermenizi sağlayacaktır.



Askeri alanlarda bunu sizlere sağlayacak her türlü yapıyı kendiniz "birliğiniz" gerek inşa ederek, gerekse de kazarak oluşturabilir ama biz bunu WOT içerisinde uygulamak için kendi hendeğimizi kazamayacağımıza göre ona uygun ortamları bulup kullanmaktan başka seçeneğimiz yoktur.

**HULL-DOWN : Genel tabiriyle atış pozisyonunuzu kaybetmeyecek şekilde tankın tareti açıkta kaldığı ve gövdenizi gizleyerek savaşmak olarak tekrar bir açıklama yapalım ve konuyu resimlerle zenginleştirerek anlatmaya devam edelim.

Tümsekler, çukurlar, alçak duvar, yıkıntılar, imha edilmiş tank, kayalıklar kısacası yıkılmayan her etmen size kalıcı bir hull-down imkanı sağladığı gibi anlık hull-down sağlayabileceğiniz faktörlerde vardır, bunlar komik ama ne yazık ki çitler, küçük ahşap yapılar bile normal şartlarda merminin etkilenmeden tanka isabet etmesi gerekirken burada çit üzerinde patlayıp sizi hasar almaktan kurtarıyor, fakat yok olduğu için 2. atış için önünüz açılmış oluyor, bunun dışında alçak tank avcılarının arkasında kalarak gövdenizi koruduğunuz gibi yüksek yapınız sayesinde dost tank avcısı üzerinden düşmana karşı ateş imkanı da bulabilirsiniz.



Yukarıda görüldüğü gibi tepe gerisine ya da bir çukura gizlenmiş bir tankın aldığı pozisyon resmedilmiş. Resimde yer alan karelerden üstte kalanları turret-down, alttakiler de hull-down.
Oyundaki kullanım amaçlarını yorumlamak gerekirse üstteki iki kare düşman araçlarını gözetlemek "spotlamak" maksadı taşıyor ve gerektiği anda ileri gelerek alttaki iki karede olan hull-down pozisyonuna geçerek ateş imkanı da bulmuş oluyor.
Resme baktığımızda çok iyi bir pozisyon almış tanka karşı karşısından gelen tankın çok fazla şansı olmadığını düşünebiliriz, ve düşman araç için neredeyse hasar verici hiç atış imkanı bile bulmadan yok olmasına neden olacaktır.

Bu resimde görüldüğü üzere yan çıkış  yapan tank bina yıkıntılarını kullanarak taret altını yani gövdesini koruyarak kendine güvenli atış pozisyonu yaratmıştır.

Burada da bir kayayı tankın ön kısmı için siper olarak kullanılması gösterilmiş


Bu resimde de soldaki tank bir tepe çıkışını kullanarak pozisyon almış. Bunu uygulayabilmeniz için en önemli unsur kullandığınız tankın toğunun aşağı eğim açısının mümkün olduğunca iyi olmasıdır. Topunuz ne kadar aşağı bakıyorsa o kadar rahat pozisyon alıp, bir o kadar da az hedef nokta verirsiniz düşmanınıza.

Bu resme uygun internetten bir video "*youtube paylaş linki burada çıkmadığı için yeniden yükledim"




Hull-down ı bir tabirden öte maksadını anladığınız anda artık savaş esnasında bunu kullanarak etkin bir çarpışmaya girebilirsiniz


*Konu hakkında detaylı videoları hazırlayınca sizlere sunacağım.


İyi eğlenceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder